Personal tools
Koe e tènei: Home Blog Intervju z legendarnim Keithom Mannom
Document Actions

Intervju z legendarnim Keithom Mannom

Med njegovim kratkim obiskom v Sloveniji sem naredil intervju z legendarnim aktivistom za pravice živali.

Ikona gibanja za zaščito in osvobajanje živali Keith Mann, je bil v Sloveniji od 18.10.2007 do 20.10.2007. V sklopu Festivala upora-Radosti obrata v Multimedijskem centru Pekarna, Maribor, je imel 18.10.2007 predavanje o svojem delu, o Animal Liberation Front, svoji knjigi in filmu, ki predstavlja ALF.

Čeprav je ravzpit in kritiziran, ker krši zakon, da bi zaščitil pravice živali in jih rešil, zaradi česa je bil obsojen in prestajal večletno zaporno kazen. V Veliki Britaniji ožigosan s strani države in establišmenta kot terorist, je v resnici samo dobra nežna duša, ki mu vest in srce ne dopuščata, da bi bil nedejaven stal ob strani in bil tiho ob neverjetnih grozodejstvih, ki jih izvaja živilska, kozmetična, farmacevtska industrija in vsi drugi, ki neusmiljeno izkoriščajo in mučijo živali zaradi svojih ekonomskih interesov.

Resnično človek na mestu, z visokimi etičnimi in moralnimi merili, pripravljen tvegati vse samo, da bi pomagal in reševal tiste, ki se sami ne morejo braniti. Lahko je zgleda nam vsem in vreden naše pozornosti in občudovanja, čeprav smo mnenja, da je probleme treba reševati miroljubno, nenasilno, v skladu z zakoni in moralno etičnimi merili sodobne demokratične družbe.

Sunday, October 21, 2007 in EkologijaPodcastVideo  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/intervju-z-legendarnim-keithom-mannom/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google